Statut USFBiH

Poštovani članovi USFBiH,
na linku ispod možete preuzeti Prečisćeni tekst Statuta Udruženja stomatologa u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Obraćanje Predsjednika

Poštovani/a,

Od kraja decembra 2016. godine ustanovljeno je novo rukovodstvo Udruženja stomatologa Federacije Bosne i Hercegovine (USFBiH).

Baština USFBiH, koja traje od 1997. godine, je kao što Vam je poznato, posljednjih godina bila svedena na minimum aktivnosti. Od toga nekada mnogobrojno članstvo samog Udruženja nije imalo nikakvih koristi, a USFBiH je bilo pred gašenjem.

Novoustanovljeno rukovodstvo USFBiH ima namjeru revitalizirati rad Udruženja u zemlji i inostranstvu i kroz to vratiti povjerenje članstva u ovu organizaciju. U zemlji je u narednom periodu na godišnjem nivou plan održavanje stručnih sastanaka svake od 6 sekcija USFBiH, kao i organizacija kongresa na nivou Bosne i Hercegovine. Neizostavan dio našeg rada je i naš stručni časopis, Bilten Stomatologia BiH, čije objavljivanje imamo namjeru revitalizirati 2 puta na godišnjem nivou.

Na međunarodnom nivou rad USFBiH će biti aktuelan kroz članstvo i aktivnosti na regionalnom nivou (Balkansko udruženje stomatologa, BaSS) i internacionalnom nivou (Internacionalna stomatološka federacija, FDI).

U tom smislu Vam se obraćamo ponudom za Vaše aktivnije učešće u radu samog USFBiH kroz individualne i organizovane aktivnosti na nivou Vaše radne organizacije, te kroz uplatu članarine od 5,00 KM na mjesečnom nivou. Broj žiro računa u svrhu uplate je 1610000070990043 kod Reiffeisen banke na ime Udruženja stomatologa u FBiH, a članarinu možete uplatiti i unaprijed za više mjeseci.

Prof. dr. Sedin Kobašlija, Predsjednik USFBiH